Hoe werkt het?

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Info
En nieuwe start

Yess, je eigen huurwoning zonder dat je mee betaald aan je buren die de verwarming op 35 zetten, geen traag internet als je buren Gamen.

Bij AanMere staat eigen regie centraal. Eigen regie betekend dat je zelf doet wat je zelf kan. En dit is totaal iets anders dan “Eigen Kracht” waar Premier Mark Rutte het telkens over heeft.

Eigen kracht is eigenlijk: “Je moet alles zelf doen, of met “gratis” hulp van je vrienden. die hulp is natuurlijk helemaal niet gratis, want iedereen moet werken of studeren.

Bij eigen regie krijg je professionele hulp wanneer dat nodig is. Ik vraag immers ook niet aan mijn buurman die basisschool leraar is om de CV keter of warmtepomp te repareren. Zo kan mijn vriend die zonnewering verkoopt mij niet helpen met de emotionele perikelen die bij Autisme horen.

Bij BWA woon je zelfstandig, je hoeft je begeleider dus geen sleutel van je thuis te geven. Verder heb je je eigen aansluitingen voor Stroom, gas en water. In iedere woning komt een eigen glasvezel aansluiting van Reggefiber te zitten.

Natuurlijk mag je voor stroom én GAS zelf je aanbieder kiezen.

Je hebt je eigen zelf gekochte meubels, dus precies wat jij mooi vindt. En natuurlijk kun je je was door de wissewajses laten ophalen, maar zelf doen met je eigen wasmachine (en eventueel) wasdroger is natuurlijk wel zo fijn.

Koken kun je zelf doen in de keuken die in je huis zit, zelf koop je dan natuurlijk een electrische (inductie) kookplaat, koelkast, vriezer, oven en wat je nog meer nodig hebt.

Ook zal er een aantal avonden in de week samen worden gegeten in de Centrale-ruimye op de begane grond. Uiteraard betaal je hier een bedragje voor, 1 kopje koffie of een glas thee is natuurlijk inclusief.

Verder kunnen er activiteiten worden georganiseerd in de Centrale ruimte. Voor de kosten van deze ruimte in voor 2019 een subsidie afgegeven. Mocht deze niet verlengd worden, dan moet er helaas een hoger bedrag aan service kosten worden betaald.

Er komt een lift in AanMere, en iedereen krijgt een eigen schuurtje, wel zo fijn voor je fiets, gereedschap of kerstspullen.

AanMere wordt gebouwd volgens bouwbesluit 2015, de betonnen muren zijn dus 45 centimeter dik. Goede Stede (de huisbaas) heeft ook nog een paar verbeteringen die volgens de wet niet hoeven in laten bouwen, sepciaal voor de bewoners met Autisme:

  • Apart toilet (niet in de badkamer dus)
  • 3dubbel glas
  • Extra stille waterpomp op rubber poten
  • Extra isolatie om de lift heen
  • Een algemene ruimte
  • leiding goten in de muur voor je netwerk kabels
  • Meterkast in de gallerij naast de voordeur. Zo hoeft de meteropnemer je huis niet in, en heb je een extra muur voor een kast of kapstok.

Natuurlijk mag je een kat of hond hebben. Ze mogen natuurlijk geen overlast geven, dus niet op de stoep poepen of de hele dag blaffen.

In de keuken heb je een aanrechtblad, en er tegen over is een nis waar je een fornuis en koelkast neer kan zetten.